Direktlänk till inlägg 7 september 2009

Varning för IT-Sverige och andra bluffföretag

Av Annajkon - 7 september 2009 10:19

Idag ringde ITSverige till mig, de erbjöd mig att prova på sponsrade länkar 5.000 visningar på Google och dess nätverk / Globalit.se samt 3 månader på Itsverige.se De tar fram sökord från hemsidan och lägger upp dessa på de tre sökmotorerna för bättre träffsäkerhet. De sköter allt därifrån så att det inte behöver ta tid från mig. Dessutom kör de nu en kampanj som heter Webgain. Den går ut på att de anmäler min www adress till ca 60st olika sökmotorer/ katalogtjänster. Jag får nu testa på denna tjänst i 3 månader.
Allt detta får ni nu för endast 3kr. Dessa erbjudanden gäller Till och med imorgon.

FANTASTISK så generöst, men allt som är så billigt har alltid en hake.

Och mycket riktigt, efter en sökning på nätet, hittar jag den ena varningen efter den andra, bla. på cint.se  Hej vill bara VARNA med stort V företaget Itsverige.se har samma ägare som Hittadirekt.se och bedriver samma bluff . De ringer upp och erbjuder billiga tjänster där man kan annonsera sitt företag till ett bra pris. Sen skickar de en faktura på över 7000:- till mig . Företaget hävdar att då man betalat den första fakturan så löper avtalet vidare . Då jag begär att få en utskrift på de 5000 visningar som de hävdar att man betalt för så får jag som svar att det inte går.

På en blogg på Passagen ,

Kvinnliga företagare


Kolla alltid på Svensk Handel, där de listar aktuella bluffföretag

Svensk Småföretagstjänst kan du alltid få hjälp om du råkar illa ut.



 
 
Ingen bild

Cbg

16 september 2009 21:52

Klokt handlat!
Själv gick jag i fällan i våras.
Efter att ha läst informationen fick jag en känsla av att jag anlitat ett oseriöst företag -kollade deras hemsida, www.itsverige.net och insåga att min misstänksamhet hade fog...
När det gick upp för mig hur de jobbar fick jag riktigt kalla fötter!
Dessbättre är allt tomma hot
-de har ingen inkassotjänst! :-)

/Småföretagare

 
Ingen bild

yvonne

1 oktober 2009 10:29

Hej!

Läste i din blogg om it sverige.
Jag har också gått på bluffen, pratade med dom idag, talade om att jag inte tänkt betala för att jag tycker att jag blivit lurad.
Hur har du lyckats att lösa detta?

 
Ingen bild

A

18 november 2009 15:56

Hej

Polisanmäl och bestrid fakturan. Gå in på svenskhandel.se
http://www.svenskhandel.se/Medlemsservice/Sakerhet/Bluffakturor/ och följ deras instruktioner.
Enligt vissa så har dom ett samarbete med Intrum Justitia. Men med en polisanmälan så har du möjligthet att bestrida om det nu blir inkassokrav. Bestrid varje faktura du får av dem och gör polisanmälan så fort som möjligt. Skäms inte. Polisen har varit väldigt informativa och vänliga när det gällde detta ärende.

 
Ingen bild

Karolina

26 november 2009 15:11

Tack för informationen!
De ringde mig idag och jag har tackat nej!
Hoppas verkligen att det löser sig för er!

 
Ingen bild

MiKE

26 november 2009 23:44

Hej!

Jag blev uppringd av en tjej ifrån itsverige för nån vecka sen. jag drog öronen åt mig efter en 10 sek. hon var så jävl.. inställsam m.m så att jag bara ville be henne dra. Men jag lyssnade på ..... ja ni vet allt snack om 5000 träffar m.m.m.m som var Sååå bra. efter 20 min Tjatande ifrån henne, så fick min fru ett sammanbrott brevid och bad henne dra åt... hon blev helt ställd i luren och mer eller mindre la på. Själv fick jag inte stopp på hennes tuggande. Phu...

Läste senare under vecka i Hallandsposten, om en företagare här i Halmstad som tyvärr nappade på "erbjudandet" och ja. han var inte så glad efteråt.

//MiKE

 
Ingen bild

PM

10 december 2009 15:43

Hej!

Läste ditt inlägg om IT Sverige och vill kommentera lite om vad du skriver i din blogg.
Det stämmer att dom säljer in sina tjänster via förmånliga kampanjer men detta är för att locka in kunden samt visa kunderna hur bra det kan bli för företaget.
Alla dessa varningar som finns ute på Cint osv är skrämmande att läsa.
Varför dom är skrämmande är för 90% av alla dessa inte har läst avtalen och vilka villkor dom ingick i.

Precis som du själv skriver så finns det en hållhake när man handlar via kampanjerbjudande vilket man skulle tycka gjorde kunderna en mer uppmärksammade på de allmänna villkoren i avtalet.

Ingen gnäller på kampanjen dom köpte utan när dom får faktura nr 2 till ordinarie pris gnäller dom och beskyller sitt slarv på IT Sverige.

Idag har dom över 2 000 aktiva kunder och 10 - 20st av dom är det som gnäller och anmäler bolaget till Svensk Handel i förhoppning om att slippa betala faktura 2.

Sorgligt men sant.

 
Ingen bild

Roger

10 december 2009 19:19

Bestrid fakturorna, ge er inte. Detta är oseriösa företag.
Har själv råkat ut för detta, har gått genom Intrum Jusitia som lade ner ärendet i våras. Men nu har de börjat skicka samma faktura igen, och vi bestrider åter igen. Denna gång polisanmäler vi också. De kör med samma bluff till alla och de använder Intrum som skrämsel taktik. Bestrid...bestrid...bestrid...........................

 
Hästuppfödare

Hästuppfödare

11 december 2009 07:55

Läste ditt inlägg om ITSVERIGE.
Har oxå råkat ut för dessa vidriga bedragare!! Samma snack om 3-4 kronor att prova på.
NU dimpte det ner en räkning i lådan på 18.425 kr för 5000 visningar???????????
Hur f-n ska man lösa detta???

http://stall-san.se

 
Ingen bild

Per-Åke

13 december 2009 13:25

Samma här - kommer att polisanmäla enligt mall på svenskhandel.se.
Hur har det gått för er?

 
Stefan

Stefan

16 december 2009 15:40

Hej!
Jag blev också uppringd av IT Sverige idag som smörade över hur bra min hemsida var. Han som ringde hann inte så långt innan samtalet bröts, efter det ringde han inte tillbaka. Personligen Googlar jag alltid på sådan här företag som ringer. Om Ni gör det, sök på IT Sverige, så ser Ni att de även kör en Adwordsannons (annonsen i högerkolumnen). Klicka på den annonsen ett antal gånger så får de i alla fall betala lite annonspengar till Google.

http://www.holmpartner.se

 
Ingen bild

lena

5 januari 2010 10:02

Erbjöds ett toppenerbjudande, men fick inge info om att man var tvungen att skriftligen avbeställa tjänsten efter 30 dagar. Fick en faktura på 6000:- och ringde dom. Dom vägrar och backa på räkningen, menade att det står finstilt på baksidan av avtalet. Se upp!!

 
Ingen bild

Fox

7 januari 2010 13:54

Undrar hur det går för dig med IT Sverige? Har för första gången under min tid som företagare råkat ut för en bluff...känns oerhört tungt! Har naturligtvis bestridit fakturorna och gjort polisanmälan... Fick nya påminnelser idag - nu e det upp i 30 000 kronor. Ger snart upp...

 
Isabell

Isabell

7 januari 2010 20:11

Jag har själv blivit lurad nu undrar jag ifall någon som har erfarenhet av bluff företaget it Sverige kan ringa mig.
Isabell 070-338 66 70

http://www.viktohalsa.nu

 
Ingen bild

lena

14 januari 2010 18:16

Fakturorna fortsätter komma. Vet inte när det slutar...

 
Ingen bild

Lena

25 januari 2010 17:58

Har även jag gått på det erbjudandet om 3 månaders hjälp med att flytta upp min hemsida på diverse sökmotorer för 198:- Enligt Robert jag pratade med skulle detta avtal när som helst brytas och det fanns enligt honom INGA hakar någonstans. Betalade självklart fakturan på 198:- o månaderna gick. Den 7/1 fick jag en faktura på drygt 6000:- för en ny 3-månadersperiod fr.o.m den 22/1. Jag ringde dem direkt men fick inte tag i någon på deras s.k telefontid mellan 8-10 utan fick bara en telefonsvarare i örat. Fakturan var utskriven den 26/12 med förfallodag den 5/1 o ankom mig den 7/1 bara det gör en galen. Har efter detta kommit en påminnelsefaktura och ytterligare två nya fakturor på lika stora belopp.
Var hos polisen idag och anmälde detta. Jag ska bara bestrida fakturorna o skicka tillbaka dem till deras box adress. Enligt polisen finns det många s.k "inkassoföretag" som även dem är oseriösa. Det är bara att bestrida även till dem. Skulle det gå vidare till Kronofogden ska vi bara ringa dit och berätta hur vi blivit pålurade detta.
Alltså bestrid allt ni får ifrån dem, betala INTE.

 
Ingen bild

Norrlänning

29 januari 2010 15:20

Har råkat ut för samma sak som ni övriga, men frågan jag ställer er är. Har det gått så långt för nån att ni fått brev från kronofogden. För vad jag förstår så har dom som skickar ut inkasso breven ingen rätt till indrivning. Alltså ett inkasso kan i stort set vem som helst upprätta. Råtta mig om jag har fel. Gillar absolut inte företag som It sverige.

 
Ingen bild

Lena

1 februari 2010 16:48

Har nu fått två påminnelsefakturor på första fakturan på 6000:- som snabbt har blivit 18 425:-. De hotar de med anmärkning, kronofogdemyndigheten o konkursanmodan.

Har hört ifrån andra drabbade att det kan vara så att nu kommer det en faktura på 1000:- och så görs en kreditering på övrigt belopp, smart tycker dem. Jag skickar tillbaka även dessa fakturor till dem och bestrider detta. Har även faxat över till Polisen där jag anmält ärendet. Lena

 
Ingen bild

Jonne

17 februari 2010 18:14

Kanske lite besserwisseraktigt, men ordet är "NEJ"!
Alltid. JAG och ingen annan bestämmer vad JAG ska köpa!
Har varit småföretagare i 35år och aldrig köpt något någon annan i telefon försökt kränga. Inte ens från företaget som ville sälja kläder, "ja vi skriver det förstås det som arbetskläder på fakturan.." Där ringde jag till Skatteverket istället. Dom var intresserade..

 
Ingen bild

Veronica

5 mars 2010 11:48

jag fick ett litet erbjudande om klick hos google för endast 124 kr och bara jag hör det namnet så får jag kalla fötter för jag vet att det kan bli väldigt dyrt, men detta var absolut inget bilndande utan man var tvungen att höra av sig om man ville fortsätta, den fakturan betalde jag i slutet av December i förrgår fick jag en ny räkning på 6124 kr och höll på att smälla av...ITSverige.se är ett jädrans bluff företag

 
Ingen bild

galen av ilska

25 mars 2010 14:55

Jag blev också uppringd av Roger- säljare som han är så kunde han sälja till mig också. Jag var ute på jobb och kollade inte upp företaget, nystartad firma och "blåögd"
Jag gjorde min uppsägning per brev- som de kräver. Mailade och bad om bekräftelse på uppsägningen. Fick ett svar " det skall vi kolla upp och återkomma" De återkom aldrig!
Svarar inte i telefon
Mottog 3 månader senare den först fakturan på drygt 6000 kr. Påminnelse 1 vecka senare. Inga svar på mail el telefon
Påminnelse nr 2 och hot om inkasso samt två nya fakturor på vardera 6000 KR DRYGT.
Har idag ringt kronofogden o gjort polisanmälan.
Skickar tillbaks fakturorna o bestrider dem!!!
Kommer inte att betala ett öre

"inte längre så blåögd..."

 
Ingen bild

Kdg

29 mars 2010 17:17

Jag har gått på bluffen. Köpte ett abonemang som när som helst skulle kunna sägas upp. Innan provtiden gick ut sa jag upp mitt abonemang hos it Sverige. Nu kommer det faktura efter faktura som jag bestrider och jag har även polisanmält företaget. Det senaste är att jag blir uppringd för att komma till en överenskomelse. Jag bad honom maila över förslaget och det ser ut så här
Hej!

Tack för ett trevligt samtal tidigare

Denna uppgörelse gäller mellan xxxxx och IT Sverige AB och avser obetalda fakturor.
Uppgörelsen består i att vi krediterar 2st fakturor ”se nedan” och ni som kund betalar den faktura som avser annonseringen på sökmotorn Google.
Alla tjänster är uppsagda och tjänsterna är avslutade för er som kund.

Genom denna uppgörelse kan vi avsluta detta ärende.
Dock behöver jag ett svar på hur ni ställer er till denna uppgörelse inom 5 arbetsdagar annars är ej denna uppgörelse längre gällande.

Uppgörelse av tjänster:

IT Sverige
Avtals nr: 3034891
Tjänst: Sponsrade länkar på itsverige.se
Pris: 4900kr exkl moms
Åtgärd: Krediteras
Webgain
Avtals nr: 3034892
Tjänst: Indexeringstjänst mot sökmotorer samt katalogtjänster
Pris: 4900kr exkl moms
Åtgärd: Krediteras
Google Adwords
Avtals nr: 3034890
Tjänst: Sponsrade länkar på sökmotorn Google
Pris: 4900kr exkl moms
Åtgärd: Betalas inom 10 dagar
Inbetalningen skall ske till bankgiro: 306-7667 IT Sverige AB
Tveka inte att höra av er till mig om ni har några frågor eller funderingar kring detta.



Mvh





Patrik Jonsson

ITSverige AB

Mail: patrik@itsverige.se

Mobil: 0722-093778




Det konstiga är att den sista fakturan jag fick var på endast 4900kr ex moms.



Han påstod också att de har fått sitt mål prövat och att det avtal som vi ingick gäller är fullt giltigt och att jag kommer att vara betalningskyldig. Vill man veta mer så ska man kontakta polismyndigheten i Jönköping, ekobrott.

Är det någon som vet något om det?

Hur ska man blir fri dem????? Jag fortsätter att bestrida så länge dom orkar höra av sig.

 
Ingen bild

Sven Karledamm

22 april 2010 19:31

På tal om bluff företag kolla länken nedan, Pool Media AB måste vara ett av Sveriges största bluff. Dom har dom senaste åren tagit ut över 50 miljoner i aktieutdelning. Läs och bilda er uppfattning. Notera att i artikeln finns inte Pool Media:s sista aktieutdelning på 16,5 miljoner med som dom tog ut i år.

 
it-företag

it-företag

14 mars 2011 04:38

Tack för tipset. Då aktar jag mig för dem.

http://it-foretag.se

 
Ingen bild

Martin

12 april 2011 00:26

Har trasslat med Hittaföretag.se ett tag nu. Ungefär samma visa. En skillnad är dock att det baseras på ett avtal som påstås vara ingånget över telefon. Dock är jag ointresserad av deras tjänst och skulle aldrig ingå ett avtal med deras priser. Det skulle aldrig hända helt enkelt. Självklart nekar dom till att låta mig ta del av den påstådda inspelningen av avtalet. Och därigenom är det ogiltigt. Om inte säljaren kan påvisa avtalet så finns det inte och man kan lugnt luta sig mot polisanmälan och fortsätta bestrida. Dom kan aldrig vinna utan ett reellt avtal.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annajkon - 20 oktober 2010 13:58

har vi fått in så många nya spännande kontakter på vår hemsida. Igår var det ett duktigt medium, idag en kunnig homeopat, i morgon en välrenommerad healer??   ...

Av Annajkon - 17 maj 2010 12:51

Efter en hel del meck den senaste tiden är videon äntligen klar. Är mycket nöjd och glad att den ser så proffsig ut, jag hade inte kunnat göra det bättre själv. ;-) ...

Av Annajkon - 27 april 2010 09:23

Nu är det för första gången vetenskapligt bevisat att det lönar sig att vara givmild. Oavsett om det gäller Haiti, Chile eller någon annan katastrof så finns det alltid människor som vill hjälpa till. Och det lönar sig mer än man kan tro visar en ...

Av Annajkon - 26 april 2010 20:05

Österländsk läkekonst, som shiatsu och akupunktur, kan förklaras vetenskapligt, hävdar vissa västerländska forskare. Med ny teknik kartlägger de det energiflöde i kroppen som kineserna talat om i tusentals år. – Visste vi mer om energi och d...

Av Annajkon - 20 april 2010 11:34

Jag var och gjorde synundersökning igår, det var som jag misstänkte, skärpan har blivit bättre, ... och jag behöver inte köpa nya ;-D det betyder att resan till John of God har gjort verkan, i januari förra året var allt förfärligt suddigt utan g...

Presentation


www.ajkon.se

Omröstning

Vilket begrepp av följande är mest relevant för dig?
 alternativ medicin
 komplementär medicin

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards