Alla inlägg den 3 februari 2008

Av Annajkon - 3 februari 2008 21:28

Tror du på Al Gore? Jag gör inte det...jag blir alltid misstänksam när en person tar så mycket utrymme och så ohejdat får stå oemotsagd. Vi skapar ju vår egen verklighet och hemska tanke, om Al Gore får hela mänskligheten att tro att det är så som han säger, då skapar vi ju det. Glad blev jag när jag hittade Stinas intervju med Björn Lomborg Efter en sökning ser jag att han var på tapeten redan i november, med sin bok Cool it, den har jag inte läst, men jag hittar den på Internetbokhandeln för 156kr


" Björn Lomborg menar att många av de dyra åtgärder som nu övervägs för att stoppa den globala uppvärmningen baseras på känslomässiga snarare än strikt vetenskapliga antaganden, och kommer att ha mycket liten påverkan på jordens temperatur inom de närmaste hundra åren.

I stället anser Lomborg att vi borde fokusera våra resurser på människors omedelbara behov, som bekämpningen av malaria och HIV/AIDS samt ökandet av tillgången till rent, friskt vatten vilket för en bråkdel av de angivna kostnaderna skulle kunna rädda miljoner människors liv inom vår livstid.

Lomborg ställer frågan varför debatten om klimathotet har kvävt den förnuftiga och eftertänksamma dialogen och dödat avvikande uppfattningar.

Lomborg anser att panik varken är ett befogat eller är ett konstruktivt sätt att bemöta någon av mänsklighetens problem.

Cool it den skeptiska miljövännens guide till den globala uppvärmningen kan komma att bli en av de mest omtalade och inflytelserika böckerna i vår tid.

Björn Lomborg är professor vid Copenhagen Business School, och 2004 startade han Copenhagen Consensus. Har tidigare givit ut Världens verkliga tillstånd." (texten hämtad från internetbokhandelns beskrivning av boken.



Artikel i Sydsvenskan (3 nov 2007)

Artikel i Expressen

Av Annajkon - 3 februari 2008 19:34

Om du inte tror på att du skapar din verklighet kommer du att uppleva din verklighet som något du inte skapar... och därigenom bevisa att du skapar din egen verklighet - ur boken Vänskap med Gud - Neale Donald Walsch


Fick tipset av en kompis som läst alla böckerna i serien, börja med Vänskaps boken,då blir du antagligen sugen på att läsa dem från början.Hittade den på Internetbokhandeln för 39 kr.

Presentation


www.ajkon.se

Omröstning

Vilket begrepp av följande är mest relevant för dig?
 alternativ medicin
 komplementär medicin

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards