Alla inlägg under maj 2008

Av Annajkon - 20 maj 2008 08:52

ny metod på min hemsida Non-dual therapy(icke-dualistisk terapi, icke-två, andlig terapi) innebär metoder utifrån närvaron (det vi är djupast bortom tankar, idéer, känslor och andra upplevelser), tekniker för att undanröja hinder för uppvaknande och upplysning, tekniker för att se igenom egot-jaget och låta Närvaron ta över. Det handlar om tekniker för att vara i nuet eller rättare sagt, vara nuet (icke-två).

Vi är inte primärt intresserade av innehållet i vårt sinne eller medvetande utan vi hanterar medvetandet i sig (källan till allt, det som alltid är där oberoende av yttre och inre upplevelser). Det handlar om att skifta perspektivet från att vara beroende av tankar, känslor och upplevelser i det yttre till att vila i det vi är på djupet, ren närvaro. Utifrån detta perspektiv dominerar närvaron och allt som händer, all förändring, sker inuti närvaron. Vi upplever inte längre en separation mellan inre och yttre, jag och icke-jag, utan allt är helt. Jag är allt och allt är i mig.

Av Annajkon - 19 maj 2008 07:54

Jag har en sån bra frissa i Löddeköpinge som jag klipper mig hos. Hon är s.k naturfrisör använder bara naturliga ämnen i håret, inga kemikalier alls. Förutom klippning får jag hårbottens massage och oljeinpackning och det är så skönt att jag somnar. Sen klipper hon så som håret vill bli klippt, med mina anvisningar, har man tex en virvel på något ställe klipper hon så att frisyren rättar sig efter det, så jag är alltid så snygg när jag varit hos henne. Det bästa är att jag bara behöver klippa mig 2-3 ggr/år, för håret mår så bra av hennes behandling.

Av Annajkon - 16 maj 2008 07:50

Det var en fantastisk tur på Ven. Vädret kunde inte varit bättre. Underbart. Vi fick hälsa på alla getterna på Hvens Getost och sen smaka på getosten och en gudomligt god fikonmarmelad. En rundtur på TychoBrahes museum. Guidad rundtur i whiskey destilleriet därefter åt vi lunch på Backafallsbyn, köpte durumvetebröd, besökte glasstillverkningen och fick berättelsen bakom den och vandrarhemmet. Och som avslutning bjudna på glass. Och solen den bara sken....

Av Annajkon - 15 maj 2008 13:05

Idag har jag fått in ett nytt spännande namn på min hemsida. Det är Klas Satyananda Westholm som har ett passionerat intresse för personlighetsutveckling och att ta reda på vem han verkligen är. På den vägen har han kommit i kontakt med många andliga lärare och terapeuter och lärt sig mycket. Men det viktigaste kan man inte lära sig. Det handlar om att upptäcka vem man verkligen är, det oföränderliga, källan till allt och leva denna verklighet.    

Klas Satyananda arbetar både som andlig lärare och terapeut. När det gäller terapin handlar det om att personlig växt, självförverkligande och parterapi tillsammans med sin fru Cecilia. Han jobbar också med grupprocesser och familjekonstellationer. Läs mer!

Av Annajkon - 14 maj 2008 07:58

Veckans nyhetsbrev är klart... alltid lika roligt att skriva och skönt när det är ivägskickat. Såhär blev det, den här gången...


Hej! 

MMMM underbart, jag älskar att vara i solen, hoppas du också har haft möjlighet att njuta av det fina vädret. Själv har jag varit i min trädgård  och sått hur mycket som helst, blir det inte prunkande i år, då blir det nog aldrig det. Sen gäller det ju att vattna också såklart.

Sen sist har jag  hunnit med ett intressant föredrag om Edgar Cayce och vill passa på att tipsa om deras högst intressanta konferans i mitten av juni.

Visste du att det behövs 303 personer för att påverka det kollektiva medvetandet i Sverige? Susanne inbjuder dig till en cermoniresa genom Sverige i syfte att göra just detta. Ett mail kom från Ann och Carina som beskriver fördelen med att äta antioxidanter. Tommy skickade en intressant artikel om natriumglutamat

Två  nya terapeuterDesirée Månsson och Iren Hegedis. och  två gamla "godningar" Bodil Johansson och Gunvor Abrahamsson, de senare flitiga med kurser i kalendern.

Några nya mässor trillar in, samt några seanser. Har redan fått programmet från den flitiga föreningen Spiran i Linköping.

Det var allt för den här gången.
Önskar dig en fortsatt underbar vår/sommar.

 Aktuell kalender finns i nyhetsbrevet på sidan.

Av Annajkon - 13 maj 2008 10:15

Forskare idag har fastställt att för att "kickstarta" eller sätta igång en mätbar förändring i det Kollektiva Medvetande, så behövs det ett oerhört litet antal människor som medvetet känner känslan av vad de vill uppnå i världen. För Sverige dvs Hela landet, antal 9 182 9009.182.900 x 1% = 91 829, √ 91 829 = 303,033 ≈ ca 303 personer. Detta enligt Gregg Braden

Det behövs alltså enligt denna tanke och uträkning minst 303 personer för att påverka hela det kollektiva Medvetandet i Sverige.

Susanne ordnar en cermoniresa genom Sverige där vi besöker 5 platser som belyser olika aspekter av oss själva, vår historia och vår kollektiva väv. Känner du att du på något sätt vill delta, på en eller flera platser, hemifrån, ensam eller ordna en grupp läs mer här!

Av Annajkon - 12 maj 2008 09:39

Jag fick ett mail från Ann och Carina de ville berätta...


När vi förstod hur viktigt det är att få i sig antioxidanter började vi söka efter ett gott och enkelt sätt att få i sig dessa ”kroppens soldater”. Det var så vi hittade olika bär i pulverform. De starkaste antioxidanterna hittar man i bär. Det är färgen på bären som visar vilken typ av antioxidanter de innehåller. Varje antioxidant skyddar mot en viss sorts fri radikal. Det finurliga är att om man blandar bär av olika färger så ökas effekten av de olika antioxidanterna eftersom de samarbetar och höjer varandra. Man ska tänka i regnbågens färger.

Bärpulvren innehåller både skal, fruktkött, saft och kärna men också rejält med fibrer som gör gott för magen.


Fria radikaler orsakar bl.a inflammationer som anses vara grunden till många olika sjukdomar. Allergier, astma, diabetes, reumatism, artros, hjärt- och kärlsjukdomar och alzheimer, för att nämna några. Får de fria radikalerna härja fritt så kan cellmembranen härskna och skador uppstår på DNA. Det är så att man nästan blir mörkrädd…


På vår hemsida har vi försökt göra en lättfattlig förklaring på hur vi har förstått att det fungerar.

www.immun.se/immun-filer/prod_data/antioxidanter.html

Av Annajkon - 9 maj 2008 07:12

Igår var jag på ett intressant föredrag om Edgar Cayce - den sovande profeten. Jag har alltid undrat varför han sov, men nu fick jag förklaringen. Han jobbade liggande på en brits, där han gick in ett annat medvetandetillstånd och hade där kontakt med allt som hade eller skulle hända. Han levde 1877-1945 och bodde i USA där han blev känd som århundradets mest medial person. Hans önskan om att få hjälpa människor under sitt liv och fick göra detta med råge. Varje dag i 40 år la han sig sin brits, gick in det förändrade medvetandetillståndet, började svara på de frågor som någon hjälpsökande ville ha svar på och tack vara en sekreterare är alla dessa s.k readings bevarade till eftervärlden. De är 14.306 st och innehåller massor med tips om hälsa, livet, drömmar, affärer, andlighet, framtid, dåtid såsom Atlantis och Lemurien m.m

www.edgarcayce.se

www.edgarcayce.org

www.cayce.com



Presentation


www.ajkon.se

Omröstning

Vilket begrepp av följande är mest relevant för dig?
 alternativ medicin
 komplementär medicin

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards