Alla inlägg den 31 januari 2008

Av Annajkon - 31 januari 2008 15:34

Idag läser jag i tidningen om ett ämne som är farligt igen, det är ett sötningsmedel som bl.a används i Coca-Cola Light och som jämförs av professern i artikeln med kemikalier för kemtvättar.  Det visar sig att det är ett ämne som går rakt genom kroppen och genom alla reningsverk, vilket innebär att det nedströms mäts upp halter av ämnet som är tusen gånger högre än gränsen för vad som är möjligt att mäta


I början av förra året fick jag information om detta första gången, den finns här Den kommer från Tommy Nilsson på Utbildningcentrum. Han varnade redan då.

Citat ur artikeln " Sukralos visade sig ha släppts på marknaden utan att någon direkt forskning har gjorts varken om hur den påverkar vår miljö eller oss människor. Vid djurförsök däremot har man på senare tid upptäckt att ämnet snabbt leder till att *Tymuskörteln krymper, att lever och njurar förstoras och att produktionen av röda blodkroppar förändras. Andra biverkningar som man upptäckt på människor i USA är andnöd, depression, gaser, diarré, huvudvärk, illamående, ledvärk, magsmärtor, migrän, yrsel, uppsvälld mage och oregelbundna hjärtslag. Detta kan man bl.a läsa i Näringsmedicinsk Tidskrift nr. 2 år 2006. TV visade, för ett tag sedan, ett halvtimmesprogram om olika konstgjorda sötningsmedel där Sukralos dömdes ut helt. 

*Tymuskörteln är både viktig för vårt immunförsvar och för att vi inte ska drabbas av massa konstiga allergier. Personer med elöverkänslighet har ofta en dåligt fungerande Tymuskörtel."  
 


Artikeln i Sydsvenskan i sin helhet.

Presentation


www.ajkon.se

Omröstning

Vilket begrepp av följande är mest relevant för dig?
 alternativ medicin
 komplementär medicin

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Skriv i gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards